10 stegs koreansk hudpleierutine

Sett med koreansk hudpleie for 10-trinns koreanske hudpleierutinen

10 stegs koreansk hudpleierutine

Hva er koreansk hudpleie?

Koreanske kvinner er kjent for sin glødende hud, som de oppnår gjennom en en hudpleierutine på 10 steg eller flere. Det er helt klart mer omfattende enn hva de fleste norske kvinner er vant til, og kan sikkert virke overveldende i begynnelsen. Men jeg har tenkt til å forklare hvert steg kort og greit slik at du forstår stegene og kan tilpasse dem til dine behov. Det handler om å oppnå en sunn glød med gjennomfuktet hud.Det kan ta litt tid fø.r du oppnår resultatene du drømmer om, men det er helt klart verdt det i det lange løp. Stol på meg! Her kommer en rask introduksjon og forklaring til den 10koreanske hudpleierutinen.

 

Steg 1: Oljerens (kun om kvelden)

Koreanske kvinner bruker vanligvis to forskjellige rens for å sikre at huden blir skikkelig ren for sminke, solkrem og smuss.Det å bruke to ulike renser kalles å “dobbel rense” huden. De starter med en oljebasert rens som løser opp olje i huden, samt sminke, smuss og solkrem. Oljerensen skal masseres inn på tørr hud. Masser ca 1 minutt før du tilsetter litt lunkent vann og masserer litt til. Skyll så av med lunkent vann. Oljerens kan komme i flytende form, eller i fast form som en balm.

 

Se vår oljerens:

 

Steg 2: Vannbasert rens (morgen og kveld)

Dette er steg 2 på kvelden og ditt første steg på morgenen. Nå skal du bruke en vannbasert rens for å fjerne det som oljerensen ikke tok og rester etter selve oljerensen. Vi anbefaler at du bruker en mild vannbasert rens med lav pH verdi. Dette for å ikke irritere eller tørke ut huden. Alle vannbaserte rens i vår nettbutikk er garantert skånsomme med en pH verdi på under 6.

 

Se noen av våre vannbaserte rens:

 

 

 

Steg 3: Exfoliator/Skrubb (2-4 ganger i uken på kvelden)

Dette er et svært viktig steg og vil gjøre stor forskjell på huden din. Ved å eksfoliere/skrubbe huden din fjerner du døde hudceller og overflødig sebum. Dette vil igjen føre til en hud med færre urenheter og med en jevnere hudtone. Når man har kvittet seg med døde hudceller er huden også i bedre stand til å absorbere de neste produktene i hudpleierutinen din. Du kan eksfoliere huden din enten ved å bruke en tradisjonell skrubbkrem eller ved å bruke milde syrer. Vi anbefaler helt klart syrer da dette er mest effektivt og mer skånsomt for huden en en skrubbkrem. Et annet alternativ er å bruke en gomage peel, dette er en mer skånsom variant av skrubbkremen.

 

Se noen av våre exfoliaters:

 

 

 

Steg 4: Toner (morgen og kveld)

Tenk på huden din som en svamp – det er vanskeligere for den å suge til seg fuktighet når den er tørr enn når den allerede er litt fuktig. Toneren er det produktet som fukter og mykner opp huden din, samtidig som den balanserer hudens pH verdi etter rens. Påfør den ved å helle litt toner rett i hendene og klapp det inn i huden, eller ved å bruke en bomullspad med toner som du sveiper over huden din.

 

Se noen av våre tonere:

 

 

 

 

Steg 5: Essens (morgen og kveld)

Essensen er selve hjertet i den koreanske hudpleierutinen og kan best beskrives som en hybrid mellom toner og serum. Hovedfunksjonen til en essens er å tilføre fuktighet til huden og forberede huden på neste steg i rutinen som er serum og /eller ampull.

 

Se noen av våre essenser:

 

 

 

 

Steg 6: Serum/Ampull (morgen og kveld)

Serum eller ampuller er formulert med aktive ingredienser som retter seg mot spesifikke behov etter hudtype og hudproblemer, det kan være fine linjer, tap av fasthet i huden, hyperpigmentering eller dehydrert hud. Det er med dette steget du virkelig tilpasser hudpleieregimet ditt etter dine behov. Det er også mulig å bruke flere serum i samme hudpleieregime, opptil 3 stk oppå hverandre er mulig. Når man skal bestemme hvilket serum som skal på først, gå etter konsistens. Tynneste serum eller ampuller går først, og mer tyktflytende går sist. Når det kommer til innhold og rekkefølge, så skal vannbaserte serum påføres før oljebaserte serum.

 

Se noen av våre serum/ampuller:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steg 7: Sheet-maske (morgen eller kveld så ofte du vil)

En sheet maske eller ark maske om du vil, og er formulert med de samme aktive ingrediensene som serum. Disse kan brukes i tillegg til serum eller i stedet for et serum, alt etter behov. De kan også brukes så ofte du vil og gidder. Et godt arsenal av sheet masker gjør at du kan tilpasserutinen din, avhengig av hvordan huden din føles. Det som gjør sheet masker så unikt er at de aktive ingrediensene i masken får jobbet i huden din på en unik måte ved at serumet “fanges” under den fuktige masken og unngår å fordampe. Dette gjør at huden din drar ekstra nytte av alle virkestoffene. Det er ikke uvanlig at koreanske kvinner bruker en sheet maske hver kveld, ikke rart de har perfekt hud! La sheet masken sitte på huden din i 20 til 30 minutter før du tar den av. Masser inn essensen som ligger igjen på huden din når du tar av masken slik at huden absorberer alle “godsakene”.

 

Se noen av våre sheet masker:

 

 

 

 

Steg 8: Øyekrem (morgen og kveld)

Huden rundt øynene dine er tynn og delikat, noe som betyr at du bør behandle den ekstra skånsomt og med produkter som er tilpasset huden rundt øynene. En øyekrem gir området ekstra fuktighet og beskyttelse. Bruk ringfingeren for å klappe (aldri gni!) øyekremen forsiktig inn rundt hele øyebenet. Unngå å komme for nær våtkanten på øyet, da krem her vil føre til irriterte og rennende øyne.

 

Se vår øyekrem:

 

 

Steg 9: Fuktighetskrem (morgen og kveld)

Dette er et svært viktig steg i den koreanske hudpleierutinen, og noe alle bør bruke daglig. En fuktighetskrem tilpasset din hudtype vil skape en barriere som vil lukke alle de aktive ingrediensene du akkurat har brukt, i stedet for at de fordamper fra huden din. Fuktighetskremen er også den som bidrar til å gi deg glødende hud da den metter huden din med ceramider og fettstoffer. Føles huden din ekstra tørr, kan du erstatte din vanlige fuktighetskrem med en såkalt “sleeping pack”. Sleeping pack kan minne om en ekstra rik fuktighetskrem eller nattkrem. Vær forsiktig med å bruke sleeping packs om du har tendens til uren hud eller akne, da disse ofte inneholder ingredienser som kan bli for tunge for slike hudtyper.

 

Se noen av våre fuktighetskremer:

 

 

 

Steg 10: Solkrem (morgen)

Selv om du bare er ute i noen minutter i løpet av dagen, bør du bruke solkrem hver dag. Det er den enkleste og mest effektive måten å forhindre for tidlig aldring av huden og hudkreft. Påfør den sist i hudpleierutinen din på morgenen og gjenta etter et par timer dersom du oppholder deg i direkte sollys. Mange unngår å bruke solkrem da de opplever at huden blir klissete av den. Koreansk solkrem gir høy uv-beskyttelse uten å legge igjen en fet, hvit film på huden din. Faktisk er de så gode at mange av de fungerer utmerket som en primer før sminken. Så da finnes det faktisk ingen god grunn til å droppe solkremen lenger. Har du kombinasjons eller fet hud kan det være at du kan erstatte fuktighetskremen med solkrem på dagtid, spesielt på sommeren når huden gjerne er ekstra fet. Solkrem er noe som er regnet som veldig viktig del i koreansk hudpleie.

 

Se vår solkrem:

 

 

Dette var den 10 stegs koreanske hudpleierutinen i korte trekk. Lurer du fortsatt på hvor du skal begynne og hvilke produkter som er rett for din hud, kan du kontakte oss på post@skincarejunkie.no eller på chatten som ligger på siden vår.

Du kan også gå inn på min blogg hvor jeg skriver mer detaljert om dette. Klikk her!

 

 

 

 

Share this post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *