Alt om UVA/UVB stråling og hvilken solkrem som passer for din hud

Viste du at solkrem er det aller viktigste hudpleieproduktet du kan bruke på huden din. Ikke noe produkt kan potensielt gjøre større forskjell for huden din enn akkurat solkrem. Det er rett og slett den beste anti-age kremen du kan bruke. Solen står nemlig for over 80% av all hudaldring. Gener har faktisk veldig lite å si når det kommer til hvordan huden din eldes, solen er hudens hovedfiende . 

Hva er forskjellen på UVA og UVB stråler?

Strålene fra solen deles inn i UVA og UVB stråler. Faktoren (SPF) som indikerer hvor høy beskyttelse en solkrem har, sier noe om hvor høy beskyttelse du får fra solens UVB stråler. UVB-strålingen er den som gjør oss solbrent, og som er mest kreftfarlig. UVB er det lite av i solstråling, den går ikke gjennom glass, og dabber av på ettermiddagen. Cirka 2 % av strålene som når jorden om sommeren er UVB.

Men hva med UVA strålene? UVA-strålingen trenger dypere ned i huden og kan skade de elastiske fibrene i huden, med andre ord gjøre huden slapp og rynkete. Nyere forskning har også vist at UVA-stråling kan føre til føflekkkreft. Det skumle med UVA stråler er at de går gjennom glass og skyer. Så selv på dager det er overskyet og regn blir vi utsatt for UVA stråler. Og når du sitter i bilen eller ved et vindu, vil mye av UVA strålene trenge igjennom vinduet. UVA-strålingen er det mye av i solstrålene, og denne strålingen varer lenge utover ettermiddagen.Cirka 98 % av strålene som når jorden om sommeren er UVA.

Beviset, og skrekk-eksemplet, er et bilde av en trailersjåfør som florerte i media for noen år siden. Mannen (69 år på tidspunktet bildet ble tatt) hadde kjørt trailer i 28 år, den ytterste delen av ansiktet hans er utsatt for UVA-stråling gjennom vinduet på bilen. Man kan tydelig se hvilken side som har blitt skadet. Den ytterste delen av ansiktet hans har langt mer rynker og slapp hud enn resten av fjeset.

PA+++, hva betyr det?

Før ble UVA-stråling sett på som ufarlig, og det var derfor ikke så stort fokus på å beskytte mot UVA-stråling i solkremer. Det har det heldigvis blitt endring på, men fortsatt kan det være vanskelig å vite nøyaktig hvor høy beskyttelse man får mot UVA-stråler. I vestlige solkremer er det ikke noe målesystem for UVA stråler slik som det er for UVB stråling som indikeres med faktor (SPF). Det betyr ikke at det ikke er UVA beskyttelse, men det står kun at det er en bredspektret UVA/UVB beskyttelse som betyr at du får beskyttelse mot begge typer stråling.

På de asiatiske solkremene har de en annen indikator for å vise hvor høy UVA beskyttelse du får, det står beskrevet etter faktoren med en PA indikator, for eksempel PA+++. Den høyeste PA beskyttelsen som er indikert på asiatiske solkremer er PA++++, altså 4 plusser. Dette finner du stort sett bare i noen japanske solkremer. De fleste koreanske solkremer har en PA+++ beskyttelse, som betyr at du blir godt beskyttet mot solens UVA stråler. Men for at huden skal få den faktor-beskyttelsen som står på flasken, er det viktig å bruke nok solkrem (ca 1/2 teskje fordelt på ansikt og hals) og påføre ca annenhver time om du oppholder deg i solen. Enda oftere om du svetter mye eller bader.

Hvilken solkrem fra Cosrx passer for din hud?

Cosrx All Green Comfort Sun SPF 50+ PA++++

Solkremen for deg med sensitiv, fet eller akne hud

Cosrx All Green Comfort Sun SPF 50+ PA++++er en ny 100 % mineral solkrem fra Cosrx. Solkremen har en svært høy UVA og UVB beskyttelse og består kun av fysiske filter, noe som gjør den svært godt egnet til sensitiv hud. Kremen har et høyt innhold av Centella Asiatica ekstrakt og andre planteekstrakter som har en beroligende og beskyttende effekt på huden. Den har en mattende effekt på huden noe som gjør at den passer godt til hud som lett blir blank og får urenheter av solkrem. Solkremen har en silkematt finish og trekker raskt inn i huden.

Solkremen kjøper du her.

Cosrx Shield Fit Snail Essence Sun SPF50+ PA+++

Solkremen for deg med normal til tørr hud

Cosrx Shield Fit Snail Essence Sun SPF50+ PA+++ er en ny essens lignende solkrem fra Cosrx. Denne tyntflytende kremen minner om en essens i konsistensen, derav navnet. Den propper huden med fuktighet samtidig som den blokkerer de skadelige UV-strålene. Kremen har en avkjølende effekt på huden og den egner seg svært godt som en primer før makeup. Hovedingrediensen i denne solkremen er snegleessens som har en fuktighetsgivende, oppstrammende og utjevnende effekt på huden.

Solkremen kjøper du her.

Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF 50+ PA+++

Solkremen passer for alle hudtyper og spesielt deg som ikke liker følelsen av solkrem på huden

Denne solkremen er den første solkremen fra Cosrx og har vært en favoritt hos våre kunder fra første stund. I konsistens og følelse minner den mer om en fuktighetskrem enn en solkrem. Den har også en mild og behagelig lukt, som de fleste setter pris på. Hovedingrediensen, aloevera, tilfører masse fuktighet til huden og er svært godt egnet til sensitiv hud. Kremen har både fysiske og kjemiske filter og føles behagelig på huden. Den etterlater ikke det klassiske hvite belegget på huden, trekker raskt inn og fungerer svært godt som en primer under sminke. Kremen passer for alle hudtyper.

Solkremen kjøper du her.

Skrevet av Janniche Hyldmo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.