Bruker du ansiktsolje riktig?

Bruker du ansiktsolje riktig?

Ansiktoljer har blitt veldig populært det siste året og det finnes ingen raskere vei til fuktig, glødende og strålende hud enn å bruke en ansiktsolje. Ved å bruke en ansiktsolje regelmessig kan den reparere en skadet hudbarriere og tilbakeføre huden til en sunnere tilstand. Hvis hudbarrieren er skadet er det en direkte årsak til tørr og sensitiv hud. Problemet er at mange bruker ansiktsoljer på feil måte.

 

Hvordan bruke en ansiktsolje riktig

Når det gjelder rekkefølgen du skal bruke et hudpleieprodukt etter rensing, skal du alltid gå fra tynnest til tykkest konsistens. Og ikke nok med det, du skal også påføre produkter etter størrelsen på molekylene de inneholder. Komplisert? Ja det kan sikkert virke komplisert til å begynne med, men når du først har lært deg rekkefølgen vil du gjøre det automatisk.

Ideen her er at alle produkter med små molekyler, sånn som vannbaserte tonere, essenser eller serum, trekker raskere inn i huden. Produkter med store molekyler, slik som ansiktsoljer, har ikke den egenskapen men fungerer derimot som en forsegler på huden din. Ansiktsoljen forsegler rett og slett alt du har påført i forkant og beskytter huden mot skadelige, ytre påvirkninger.

Det de fleste gjør feil er å påføre ansiksoljen rett etter rens før serum og fuktighetskrem, og de har dermed påført et produkt med gigantiske molekyler før produkter med små molekyler. Alt som påføres oppå en olje blir liggende oppå oljen uten å trekke inn i huden, du sløser rett og slett bort pengene dine! Og det er kanskje ikke så rart at forbrukerne gjør denne feilen når ansiktsoljer stadig blir markedsført som serum, så naturlig nok påfører folk det før fuktighetskremen.

Riktig rekkefølge for påføring etter rens er: Toner – essens- serum – fuktighetskrem – ansiktsolje. Bruker du flere essenser eller serum oppå hverandre skal du alltid gå etter tykkelse på produktet, fra tynn til tykk konsistens. Samt at vannaktige konsistenser går før kremaktige konsistenser.

 

Hvordan påføre ansiktsoljer riktig

Ansiktsoljer egner seg best for de med tørr hud, eller de som bor på steder der det er tørr luft med lite eller ingen luftfuktighet. Det er derimot ikke sånn at du ikke kan bruke en ansiktsolje om du ikke har tørr hud eller bor på et sted med tørt klima. Det finnes oljer for forskjellige hudtyper og det står gjerne beskrevet hvilken hudtype oljen egner seg til. Har du normal eller kombinasjonshud opplever du kanskje at huden er tørrere på vinteren og ønsker å bruke en olje da, mens på sommeren er det ikke behov for det. Ansiktsoljer egner seg som oftest ikke veldig godt til de med fet hud.

Men hva med påføringsmåten, har den noe å si? Ja faktisk så har den det. Har du tørr hud kan du massere oljen inn i huden over fuktighetskremen. Har du derimot normal eller kombinasjonshud, skal du klappe oljen inn i huden over fuktighetskremen. Grunnen til at de som har normal eller kombinasjonshud skal klappe oljen inn i huden, er at disse hudtypene har sin egen olje bygd inn i huden og lettere opplever tette porer. Ved å klappe oljen inn i huden i stedet for å massere den inn, sikrer du at oljen blir liggende på toppen av huden og ikke trekker ned i porene slik at de blir tette.

Ansiktsoljer vi selger og anbefaler

 

Pyunkang Yul Oil

 

 

En lett ansiktsolje som gjør huden sunn og ungdommelig. Pyunkang Yul Oil gir huden antioksidant beskyttelse med en kraftfull blanding av plantebaserte oljer som jojobaolje, solsikkeolje, geraniumolje og rosmarinolje. Huden føles mettet på fuktighet og næring, uten den fete og oljete følelsen som oljer ofte gir. Oljen absorberes raskt i huden og er fri for parabener og mineralolje. Pyunkang Yul oljen tetter ikke porene og er 100 % naturlig. Passer til normal, tørr og kombinasjonshud.

 

 

 Huxley Light and More Oil

Huxley Light and More Oil er en høykonsentrert blanding av antioksidant rike oljer som; organisk Pricky Pear kaktusolje, Jojoba olje og Solsikkeolje som absorberes raskt i huden uten å gjøre huden fet. Huden etterlates gjennomfuktet og full av næringstoffer som er nyttig for huden. Oljen er også fullpakket med antioksidanter og proteiner, så dette er en skikkelig vitaminbombe for huden. Denne lette, allsidige oljen kan brukes på hud, lepper og hår for å lukke inn fuktighet. «Less is more» med denne potente oljen siden det kun trengs et par dråper for å kjenne dens vitaliserende egenskaper. Oljen inneholder IKKE parabener, mineraloljer eller kunstige fargestoffer. Passer alle hudtyper, men er spesielt godt egnet til tørr og dehydrert hud.

Et siste godt tips er å bruke en ansiktsolje før du skal fly, oljen fungerer utmerket til å beskytte huden mot den tørre luften inne i flyet. Men husk at den skal påføres helt til sist over fuktighetskremen 🙂

 

 

 

Share this post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *