Hva er sheet masker og hvorfor bør du bruke dem?

Hva er sheet masker og hvorfor bør du bruke dem?

 

Sheet maske trenden har eksplodert det siste året. Det som for et år siden var et ukjent fenomen for de fleste nordmenn, har nå blitt en trend og såkalte “sheet-maske-selfies” har blitt dagligdags kost i sosiale medier. Til og med kjendisene legger ut mer eller mindre flatterende bilder av seg selv med en sheet maske plantet i fjeset. For dere som fortsatt ikke har prøvd en sheet maske og er usikre på hva det er, så skal jeg starte med å forklare det.

Hva er en sheet maske?

Kort fortalt så er sheet masker ansikts-formede ark som kommer i forskjellige typer materialer. Alt fra papir, bomull, hydrogel og fin silke blir brukt til å lage disse maskene. Maskene er dynket i en essens eller et serum. Sheet masker skiller seg fra tradisjonelle ansiktsmasker ved at du ikke skal vaske ansiktet etter bruk. Essensen eller serumet som sheet masken er dynket i skal være på huden etter at du har fjernet masken. En sheet maske er ment å brukes en gang, og kastes når du tar den av huden.

En sheet maske er den enkleste og raskeste måten å tilføre store mengder fuktighet og næring til huden på. Den kan beskrives som den koreanske hudpleierutinens sjel, og er fullpakket med gode hudpleieingredienser. Sheet maskenes fremste egenskap er å tilføre fuktighet til huden, men de kan også gjøre huden din mer glødende, jevne ut hudtonen, dempe rødhet i huden, virke balanserende, dempe akneutbrudd og ha anti-age effekt på huden. Ja, det finnes sheet masker for alle hudtyper og hudproblemer, utvalget er enormt.

Et knippe mer eller mindre ugjenkjennelige kjendiser/instagram

Hvordan bruker du en sheet maske?

Å bruke en sheet maske er veldig enkelt. Den påføres på ren hud etter toner, og skal sitte på huden i i rundt 20 minutter. Sheet maskene har hull til øyne, nese og munn så du kan både se, puste og prate mens du har den på. Spising og drikking er det verre med, da hullet til munnen ikke akkurat er så stort. Blir du veldig tørst mens masken sitter på, er det et tips å bruke sugerør. Det som er så supert med en sheet mask er at du kan ha de på mens du slapper av med en bok eller tv. Du kan også bruke de mens du rydder eller lager mat, de sitter godt og tåler fint at du beveger deg uten at de faller av. Sheet masker er også ideèle å bruke mens du tar deg et varmt bad for å avkjøle og roe ned varm ansiktshud. For ikke å snakke om hvor avslappende og luksuriøst det er!

Sheet masken er brettet sammen og er pakket en og en. Det er bare å åpne pakken, brette ut masken og sette den på ansiktet ditt. De kan brukes så ofte du vil, morgen og/eller kveld. Når du fjerner sheet masken etter endt virketid vil det som oftest ligge litt essens etter masken på huden din, denne masserer  du lett inn i huden før du går videre i rutinen din. For de fleste er det nok med en øyekrem og en fuktighetskrem etter at man har brukt en sheet maske. Men har du veldig tørr hud kan du gjerne påføre en essens og/eller et serum etter sheet masken og før fuktighetskremen. Det er viktig å avslutte hudpleierutinen med en god fuktighetskrem for å forsegle fuktigheten i huden din. Føler du deg fortsatt litt tørr og stram i maska etter dette, kan du toppe det hele med en ansiktsolje som masseres inn over fuktighetskremen.

Hvordan virker en sheet maske?

En sheet maske er dynket i en essens med ingredienser som er svært nyttige for huden, som for eksempel hyaluronsyre, vitaminer, aminosyrer og ceramider. Bare for å nevne noen av godsakene en sheet maske kan inneholde. Sheet masken forhindrer at essensen masken er dynket i fordamper på huden din, og forlenger virketiden på essensen/serumet slik at det trekker dypere ned i huden enn et ordinært serum.

Du ser raskt resultater med en sheet mask og de er supre å bruke før du skal noe spesielt. Gløden jeg får etter en sheet maske kan egentlig ikke sammenlignes med noe annet man påfører huden. De er rett og slett avhengighetsskapende! De kommer i mange forskjellige varianter med forskjellige virkestoffer, så det finnes noe for enhver hudtype. Sheet maskene jeg liker best gir meg glød, demper rødhet og gir meg en midlertidig jevnere hudtone. Når jeg  fjerner sheet masken er huden gjennomfuktet, duggfrisk og “plumpet”. Huden kan sammenlignes med hvordan den er etter en behandling hos hudpleier.

Gode sheet maske tips

  1. Eksfolier/skrubb huden før du påfører sheet masken. Dette for å få fjernet døde hudceller slik at essensen/serumet i sheet masken trekker bedre inn i huden din. Eksfoliere huden gjør du enten ved å bruke en mekanisk skrubb som en skrubbkrem eller ved å eksfoliere den kjemisk ved å påføre syrer. Selv foretrekker jeg kjemisk peeling da det er mer skånsomt for huden enn en skrubbkrem. Når huden er ren og fri for døde hudceller er den klar for å ta i mot alle de deilige ingrediensene som er i sheet masken.
  2. På sommeren er det deilig å legge sheet masken i kjøleskap en liten stund før du tar den på, dette gir en ekstra kjølende effekt.
  3. På vinteren er det ikke fult så deilig med en kald maske i fjeset. Sheet masker er litt kalde i utgangspunktet, det kan derfor være lurt å sitte litt på pakken før du åpner den og tar den på.
  4. Det er lurt å lagre sheet maskene liggende, slik at essensen de er dynket i, ikke blir liggende på bunnen av pakken. Maskene kan tørke ut hvis de blir lagret stående.
  5. Bruk en sheet maske mens du flyr. Alle vet at luften på flyet er svært tørr og kan virke dehydrerende på huden. Gjør det til en vane å fly uten hudsminke, og bruk noe av tiden på flyet til å gi huden din masse fuktighet og næring med en sheet maske etterfulgt av en deilig fuktighetskrem. Jeg garanter gjennomfuktet og glødende hud når du går av flyet. Ikke bry deg om at du ser ut som Hannibal Lecter mens masken er på 😉
Chrissy Teigen/Instagram

HelloSkin – Nytt sheet maske merke hos Skincare Junkie

Personlig så elsker jeg sheet masker og bruker de til tider flere ganger i uken. Sheet maske markedet er, som nevnt tidligere, enormt og vokser stadig. Nettopp derfor er det ekstra viktig å plukke de riktige sheet maskene med de beste ingrediensene. Vi er stadig på jakt etter nye, gode merker her på Skincare Junkie og alle sheet maskene vi selger er håndplukket og testet av oss før de kommer for salg i nettbutikken.

Jeg ble helt i ekstase første gang jeg prøvde en av maskene fra HelloSkin, altså vi snakker “Hello glow” etter bruk av en av disse maskene! Som den “ingrediens nerden” jeg er, ble alle mine drømmer om den perfekte sheet masken oppfylt når jeg leste ingrediens listene på maskene. Maskene er fulle av godsaker som ceramider, jojoba olje, adenosine, niacinamide, ginseng, vitaminer, beta glucan, hyaluronsyre og honningekstrakt bare for å nevne noen. For de som ikke har satt seg inn i hva som er nyttige ingredienser å bruke på huden sier kanskje ikke denne oppramsingen så mye, men jeg garanterer at dette er som supermat for huden din!

Og ikke nok med det, maskene har i tillegg perfekt passform og er laget av supermyk, tynn og pustende Cupra-bomull, og er designet for å holde opptil ti ganger mer essens enn en vanlig sheet maske i bomull. Det betyr at mer konsentrert essens blir levert til huden. Disse maskene sitter såpass godt på huden at du fint kan gjøre husarbeid med en sheet maske på, selv om jeg foretrekker å ligge flatt ut på sofaen når jeg bruker en sheet maske 😉

Sist men ikke minst, så er det et uimotståelig design på pakningene til disse maskene 🙂 Det er også meningen at maskene skal gi deg et smil, maskene heter Jumiso som betyr “å gi smil” på koreansk.

Maskene kommer i 5 ulike varianter:

  1. HelloSkin Jumiso Chewy Elasticity Mask – Denne masken er full av anti-age ingredienser som ceramider, adenosine og niacinamide som reduserer fine linjer og rynker, samt jevner ut hudtonen og reduserer størrelsen på porene dine.
  2. HelloSkin Jumiso First Skin Brightening Mask – Opplever du at huden ser grå og gusten ut? Jumiso First Brightening Mask fra HelloSkin er beriket med essensielle næringstoffer og vitaminer for å jevne ut hudtonen og gi huden en strålende glød, samtidig som huden din får en solid dose med fuktighet.
  3. HelloSkin Jumiso Rich Nourishment Mask – Gi huden din næring og fuktighet på dypet med Jumiso Rich Nourishment Mask fra HelloSkin. Masken inneholder kraftig fuktighetsgivende ingredienser, som inkluderer blant annet arganolje og ceramider, og vil gjøre at huden ser sunn og strålende ut. Den inneholder også ginseng som tilfører energi og glød til huden.
  4. HelloSkin Jumiso Water Splash Mask – Si farvel til dehydrert, irritert og rød hud med denne masken fra HelloSkin. Masken inneholder blant annet sheasmør og hyaluronsyre for å gi huden en solid dose med fuktighet og næring. Masken inneholder også et svært nyttig stoff som heter Beta glucan, som har bevist effekt på reduksjon av fine linjer og rynker i huden. Beta glucan er et kraftig antioksidant og har anti-innflammatoriske egenskaper. Som om ikke dette var nok tilfører Beta glucan store mengder fuktighet og roer irritert hud.
  5. HelloSkin Jumiso Whoa Whoa Soothing Mask – Kjennes huden din tørr og stram? Er den kanskje rød og irritert? Da bør du prøve denne masken fra HelloSkin. Ceramider, honningekstrakt og sheasmør er bare noen av de beroligende og nærende ingrediensene i Jumiso Whoa Whoa Soothing Mask fra HelloSkin.

Så hva venter du på? Get your Sheet mask on!

 

Skrevet av Janniche Hyldmo

 

 

 

Share this post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *