Hvilke syrer passer for din hud?

Hvilke syrer passer for din hud?

Har du linjer, rynker og mangler huden din glød? Sliter du med uren hud og akne? Er huden din tørr og livløs? Syrer kan faktisk hjelpe mot alt dette, det gjelder bare å finne den riktige syren eller syrene for din hud. Syrer hjelper huden din å kvitte seg med gamle hudceller raskere og kan også fukte huden din på dypet. Ny hud er klarere, renere og har mer glød enn gammel hud. Døde hudceller absorberer lys i stedet for å reflektere det, noe som resulterer i gusten og grå hud ettersom vi blir eldre. Heldigvis finnes det produkter som kan hjelpe til med dette!

Glykolsyre for aldrende hud og ujevn hudtone

Glykolsyre er en type AHA syre som jobber i hudens øvre lag. Sammenlignet med andre syrer, har glykolsyre de minste molekylene og penetrerer dermed huden lettest for de mest merkbare resultatene. Glykolsyre stimulerer kollagen produksjonen, som hjelper med fine linjer, rynker og den generelle tonen i huden. Ved å bruke et glykolsyre produkt som inneholder mellom 6 og 10 % glykolsyre et par ganger i uken, kan du forvente dramatiske resultater i løpet av et par månender. Forvent hud med mindre synlige linjer og rynker, samt mer jevn hudtone og masse glød! I tillegg har denne syren ofte god effekt på kviser og lukkede komedomer(talgpropper) i huden.

Glykolsyreproduktet vi anbefaler dersom du sliter med noen av de ovennevnte hudproblemene er Cosrx AHA 7 Whitehead Power Liquid. Denne skånsomme, men effektive, kjemiske peelen eksfolierer huden på overflaten slik at døde hudceller og kviser/lukkede komedomer reduseres. Den er spesielt effektiv på aktiv akne, lukkede komedomer, store porer, gusten hudtone og fine linjer. I tillegg vil den stimulere cellefornyelsen og du får et tykkere lag med levende hudceller. Resultatet er hud som ser yngre ut med mindre urenheter og fine linjer, samt en jevnere hudtone.

På grunn av den høye konsentrasjonen av syrer (7% glykolsyre) er det best å bruke denne på kvelden. Start forsiktig med denne, annenhver eller tredje hver kveld de to første ukene. Når huden har vendt seg til produktet er det mulig å bruke hver kveld om ønskelig. Ved irritasjon på huden avbrytes behandlingen eller reduseres til færre ukentlige bruk. Bruk alltid høy solfaktor på dagtid ved bruk av syrer på huden.

Salisylsyre er best for hud med urenheter og akne

Salisylsyre er en type BHA syre og er en av de mest brukte syrene på markedet etter glykolsyre. Gå for produkter som inneholder salisylsyre om du sliter med fet hud, urenheter, akne eller store porer. Denne syren har anti-innflammatoriske egenskaper og hjelper huden med å kvitte seg med døde hudceller. Dette er også en oljeløselig syre, det vil si at den trenger ned i porene og løser opp overflødig talg og skitt i dypet av porene. Ved jevnlig bruk over et par måneder vil de fleste oppleve hud med færre urenheter, redusert porestørrelse og mer balansert oljeproduksjon i huden.

Produktet vi anbefaler i denne kategorien er Cosrx BHA Blackhead Power Liquid. Produktet inneholder 4 % betaine salicylate som bekjemper aknebakterier i huden og løser opp og forhindrer talgpropper. Lagd på en base av white willow bark er dette en svært effektiv, men likevel skånsom behandling som etterlater huden klar og fri for urenheter.

Produktet påføres etter rens og toner, morgen eller kveld. Et til to pump påføres med hendene eller med en bomullspad på områdene i ansiktet som er utsatt for hudormer og overflødig talg. La produktet absorbere godt i huden, ideelt 10-20 min, før du fortsetter med hudpleie rutinen din. For å unngå irritasjon på huden anbefales det at du introduserer produktet 1 til 2 ganger i uken. Når huden tolerer produktet godt kan du øke til annenhver dag, og så hver dag om nødvendig.

Hyaluronsyre for tørr og dehydrert hud

Har du tørr eller dehydrert hud bør du prøve et produkt som inneholder hyaluronsyre. Denne syren er ikke som de to ovennevnte syrene, den løser ikke opp døde hudceller. Denne syren er en naturlig karbohydrat og fuktighetsmiddel som finnes i menneskekroppen fra før. Babyer er født med en høy verdi av hyaluronsyre i kroppen og det er noe av grunnen til deres myke og vakre hud. Ettersom vi eldes minker kroppens produksjon av hyaluronsyre, som fører til tørr hud med synlige tørrhetslinjer. Heldigvis kan man påføre denne syren på utsiden og få en sunnere og mer fuktighetsmettet hud. Alle hudtyper kan ha nytte av å bruke produkter som inneholder hyaluronsyre, inkludert fet hud da også fet hud kan være dehydrert(mangle fuktighet) På markedet i dag finner du mange produkter som inneholder denne fantastiske fuktighets-syren, men det er et produkt vi synes utmerker seg her.

Cosrx Hyaluronic Acid Hydra Power Essence er en essens som inneholder hyaluronsyre og sea buchtorn vann og øker fuktighetsnivået i huden dramatisk ved daglig bruk. Essensen bruker sea buchtorn vann som base i produktet istedet for vann. Sea buchtorn er rik på antioksidanter, vitaminer, aminosyrer, fettsyrer og mineraler. Sea buchtorn har også en helende og beroligende effekt på huden og styrker hudens beskyttelsesbarriere. Hyaluronsyre er en ingrediens som de fleste hudtyper kan dra nytte av. Hyaluronsyre finnes naturlig i huden vår og hjelper huden å holde på fuktighet. Ved å bruke denne essensen i hudpleie rutinen din vil du øke fuktighetsnivået i huden din betraktelig og forhindre tap av fuktighet. Huden blir sunnere og tørrhetslinjer viskes ut.

Påfør denne essensen på ren hud etter toner, eller eventuelt etter en av de syrene som er nevnt over her. Den kan brukes hver dag, både morgen og kveld om du har behov for det. Klapp essensen inn i huden for maks absorbering, og følg opp med en fuktighetskrem for best resultat.

 

Skrevet av Janniche Hyldmo

 

 

Share this post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *