Hvorfor du bør smøre snegleslim i ansiktet ditt

Ja jeg innrømmer det, dette er en “clickbait” overskrift. Men likefullt er det en sannhet. La meg forklare. “Æsj! Snegleslim?!” Dette har vært en vanlig reaksjon når jeg har delt min kjærlighet for denne noe merkelige ingrediensen. Men jeg merker at det er på vei til å snu, flere og flere prøver produkter som inneholder snegleslim. Og de aller fleste ELSKER det, og kjøper det igjen og igjen – meg selv inkludert. Du må nesten ha bodd under en stein for å ikke ha fått med deg populariteten til snegleslim nå. Har du lest noe som helst om koreansk hudpleie, kommer det garantert opp produkter som inneholder snegleslim. Det kommer opp på instagram, Twitter og haugevis av bloggere har skrevet om temaet. Men det store spørsmålet er om det faktisk virker? Og om det er noen vitenskapelige bevis for dette. La oss grave litt.

Hvorfor smøre inn ansiktet ditt med snegleslim?

Når snegler blir utsatt for stress produserer de et sekret som beskytter dem fra frie radikaler, miljøforurensing og UV-stråler. Snegler får heller ikke hud-infeksjoner. Sneglen ble nemlig utstyrt med slimet fra naturens side for å beskytte seg mot og lege sår og skader den får av det røffe underlaget den kryper på. Men kan man overføre effekten til menneskehud ved å påføre snegleslim på huden? Her er meningene delte, men det sies at snegleslim skal ha en mengde fordeler når det kommer til å pleie huden. Snegleslim inneholder naturlige aktive ingredienser som proteiner, allantoin, glykolsyre, elastin og hyaluronsyre som alle er svært nyttige for menneskehud.

For min egen del har jeg tilgode å finne hudpleieprodukter som roer ned huden min bedre enn produkter med et høyt innhold av snegleslim. Det roer rød og irritert hud som ingenting annet, i tillegg tilfører det masse fuktighet og gjør huden min myk og glatt. Jeg får kviser fra tid til annen, og jeg opplever at de heles raskere når jeg bruker produkter med høyt innhold av snegleslim. Og sist men ikke minst må jeg nevne at huden min får en sunn glød av denne noe spesielle ingrediensen.

Produkter med snegleslim bidrar til å gjøre huden min sunn og glødende.

Andre effekter det hevdes at man får av å bruke hudpleieprodukter med snegleslim er: jevnere hudtone, reduserer forekomsten av akne-arr og at det hjelper til å helbrede forbrenninger og overfladiske kutt i huden. I tillegg skal det visstnok ha sterke anti-age egenskaper ved at det hjelper huden å produsere mer elastin og collagen og dermed minsker slapphet og fine linjer i huden.

Finnes det forskning som støtter dette?

Svaret er heldigvis ja. Selv om det ikke er gjort alt for mye forskning på området enda, har jeg klart å finne noe. Flere forskere, deriblant Dr.Agnes Sri Harti, har laget en forskningsrapport om temaet “The Effectiveness of Snail Slime and Chitosan in Wound Healing“. Kort oppsummert sier den dette: “Sårheling med snegleslim kan være et godt alternativ, ikke bare fordi det er lett å bruke, men også fordi det sprer seg godt på huden og absorberes raskt. I tillegg tetter det ikke porene og har en antibakteriell effekt. Snegleslim har et naturlig høyt innhold av protein og aminosyrer som spiller en viktig rolle i regenerering og vekst av hudceller. Det høye innholdet av proteiner i snegleslimet gjør at det har en høy verdi ved sårheling og i å stoppe inflammatoriske prosesser i huden. Snegleslim har vist seg å ha dobbelt så god effekt som saltvannsoppløsning når det kommer til sårheling.” Det finnes også flere forskningsrapporter som støtter dette, men i fare for at det kan bli for tørt og kjedelig tror jeg vi stopper her.

Hvordan høster man inn snegleslimet?

Kosmetisk snegleslim blir vanligvis høstet inn fra laboratorie-oppdrettede hagesnegler. I tilfelle du skulle bekymre deg for sneglenes velferd når slimet høstes inn, skal dette visstnok skje på en dyrevennlig måte, og på snegle-vennlige laboratorier. Sneglene blir foret med en ren og næringsrik diett slik at slimet de produserer skal få høy kvalitet. De blir plassert på et underlag med lav elektrisitet ,noe som får dem til å produsere slim/sekret. Slimet blir  høstet inn og filtrert gjentatte ganger for å øke konsentrasjonen og sikre renheten på sluttproduktet.

De fantastiske effektene snegleslim har på menneskehud ble oppdaget ved en tilfeldighet når chilenske snegle-bønder oppdaget at hendene deres ble utrolig myke og glatte etter at de hadde tatt i snegler. De oppdaget også at små sår og rifter på hendene helet raskere enn normalt. Man kunne se et tydelig skille der snegleslimet stadig kom i kontakt med huden på hendene. Huden var rett og slett mykere og glattere på hendene deres enn på resten av kroppen.

Produkter med snegleslim jeg anbefaler

Dersom du ønsker et snegleprodukt med så høyt innhold av snegleslim som mulig vil jeg helt klart anbefale to produkter fra merket Cosrx. Både snegleessensen og sneglekremen fra dette merket er svært gode produkter som passer godt for de fleste hudtyper, inkludert de med sensitiv hud. Min personlige favoritt er helt klart Cosrx advanced snail 96 mucin power essence , den inneholder hele 96 prosent snegleslim og er rett og slett fantastisk på min hud. Akkurat nå bruker jeg den hver morgen etter C-vitamin serum og en fuktighetsgivende toner. Essensen roer huden og gir den masse fuktighet og glød! Dette er en stayer for min del.

Cosrx advanced 92 all in one cream Denne naturlige gelè kremen inneholder hele 92 % snegle sekret, noe som gir den lette gelè konsistensen og alle de beroligende og helende egenskapene til snegle sekret. Huden får en kraftig dose fuktighet og føles likevel lett og fresh etter påføring. Aknearr reduseres, hudtonen blir jevnere og fine linjer blir mindre synlige etter kontinuerlig bruk.

Merket Mizon er også kjent for sine snegleprodukter. Øyekremen Mizon Snail Repair Eye Cream har jeg brukt til og fra i et par år og den er utrolig god. Denne øyekremen  inneholder hele 80 % snegle sekret. Dette er søster produktet til den bestselgende Mizon All in one snail repair cream, og har blitt solgt i milliontall i Asia på grunn av de effektive ingrediensene. Øyekremen tilfører fuktighet, minsker synligheten av fine linjer og lysner opp huden rundt øynene. Øyekremen er svært drøy i bruk, så du trenger kun en liten mengde til huden rundt øynene. Et tips er å bruke øyekremen på de fine linjene rundt munnen, eller andre steder du ønsker at huden skal bli fastere og mer ungdommelig.

Sist men ikke minst vil jeg anbefale sheet masker som inneholder snegleslim. Skinfood Hydro Fitting Snail Mask Sheet er et sett med 5 sheet masker som inneholder snegle sekret. Maskene gir intens fuktighet og glød til huden, samt strammer opp huden og øker cellefornyelsen. Snegle sekret har også en helende effekt på huden, noe som gjør disse maskene perfekte dersom huden er irritert, tørr eller utsatt for akne.

Så har du blitt fristet til å ta steget å begynne med produkter med snegleslim? Elller kanskje du er en av de som allerede bruker og elsker det, sånn som meg 🙂 Legg gjerne igjen en kommentar og fortell meg din mening om dette.

Skrevet av Janniche Hyldmo

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.