Kan et hudpleieprodukt gi deg poreløs “glasshud”?

Kan et hudpleieprodukt gi deg poreløs “glasshud”?

Et av Cosrx nyeste produkter, Two in One Poreless Power Liquid, ble utsolgt bare noen timer etter den første lanseringen takket være sine løfter om perfekt, poreløs hud. Glatt, poreløs hud aka glasshud, er et skjønnhetsideal innen K-beauty og ethvert produkt som lover å å gi slik hud kommer naturlig nok til å bli en snakkis.

Og denne gangen er snakkisen virkelig verdt det. For min egen del har Two in One Poreless Power Liquid blitt en del av min daglige hudpleierutine, jeg bruker den på kvelden etter toner og rens eller etter en av syrene til Cosrx. Jeg har avventet å skrive om produktet til jeg har fått testet det skikkelig for å se om det er så bra som Cosrx sier. Nå har jeg brukt den i ca 6 uker og føler at tiden er inne for å dele mine erfaringer og synspunkter om produktet.

La meg bare avklare noe med en gang, produktet vil ikke gi deg poreløs hud, fordi poreløs hud eksisterer ikke. Men den kan løse opp talg i porene, redusere størrelsen på forstørrede porer og gi en jevnere hudstruktur. Og jeg må virkelig si at denne har bidratt til mindre synlige porer, spesielt på nesen er det en merkbar forskjell.

Men hva inneholder produktet som gjør at det har disse egenskapene? La oss grave litt og analysere ingrediensene.

Hva inneholder Cosrx Two in One Poreless Power Liquid?

De to aktive ingrediensene er BHA og tannin. BHA i dette produktet kommer i form av Betainsalicylat, som er mer skånsomt for huden enn den andre varianten av BHA – salicylsyre. Så dersom du har opplevd at salicylsyre er for sterkt for huden din, bør du absolutt prøve denne varianten i stedet. Den inneholder dessuten kun 0,1% BHA,  en konsentrasjon som er lav nok til at stort sett alle kan bruke den men den er likevel effektiv nok til å gi en lett eksfoliering. Den lave konsentrasjonen gjør også at den kan brukes daglig og gjerne kombinert med Cosrx BHA Blackhead Power Liquid , som inneholder 4 % BHA (Betainsalicylat). Man kan altså bruke Cosrx Two in One Poreless Power Liquid daglig, og kombinere den med Cosrx BHA Blackhead Power Liquid 2 til 3 ganger i uken for en dypere og mer effektiv eksfoliering av huden.

Den andre aktive ingrediensen er Tannin, som utgjør hele 88 % av dette produktet! Tannin, eller Willow Bark Water  som det står som i ingredienslisten, har anti-innflammatoriske, beroligende og pore-sammentrekkende egenskaper. I tillegg normaliserer den talgproduksjonen og reduserer rødhet i huden. Det er med andre ord den perfekte ingrediensen dersom du sliter med fet og uren hud, eller om du bare ønsker å redusere størrelsen på porene dine. Tannin vil også bidra til å fjerne døde hudceller og stimulere til vekst av nye hudceller. Og som om ikke det skulle vært nok, så er den rik på antioksidanter og bekjemper frie radikaler.

Resten av ingrediensene i produktet er fuktighetsgivende og beroligende ingredienser, samt konserveringmidler for å bevare produktet og holde det fri for bakterier. Det inneholder ikke kunstige fargestoffer og parfyme, Cosrx bruker aldri dette i produktene sine. Produktet er tyntflytende og trekker raskt inn i huden.

Hvem passer den for?

Two in One Poreles Power Liquid passer for alle. De fleste opplever litt problemer med huden i ny og ne, og ingen sier vel nei takk til en hud med mindre synlige porer? På grunn av sin botaniske base og den lave konsentrasjonen av BHA, er den mild nok for de med sensitiv og tørr hud. Likevel er det nok de med fet/kombinert eller akne-utsatt hud som vil ha mest nytte av den på grunn av de anti-bakterielle og poresammentrekkende egenskapene. Det er jo som oftest de med fet eller kombinert hudtype som sliter mest med store porer, da store porer som oftest henger sammen med økt talgproduksjon.

Hvor i hudpleierutinen skal den brukes?

Cosrx anbefaler at du bruker dette produktet som en behandling, det vil si etter rens og toner. Produktet kan også erstatte toner, dersom du er ute etter en hudpleierutine med få steg. Skal du bruke en kjemisk eksfoliator som for eksempel Cosrx BHA Blackhead Power Liquid eller Cosrx AHA 7 Whitehead Power Liquid, bruker du Two in One Poreles Power Liquid etter disse. Kjemiske eksfoliatorer virker nemlig best på helt ren hud, da kommer de nærmest huden og jobber bedre i huden. Siden Two in One Poreles Power Liquid inneholder kun 0,1 % BHA, er det trygt å bruke den sammen med andre syreprodukter som for eksempel eksfoliatorene fra Cosrx. Om du har behov for mer fuktighet i hudpleierutinen din, kan du gjerne bruke en mer fuktighetsgivende essens eller serum etter denne. Husk også å følge opp med en fuktighetskrem, samt solkrem på dagtid.

Du kan påføre Two in One Poreless Power Liquid med hendene eller med en bomullspad. Masseres forsiktig inn i huden til den er fullstendig absorbert. Jeg foretrekker å vente noen minutter før jeg fortsetter med resten av hudpleierutinen min, men dette er ikke et must.

Produktet finner du her.

Skrevet av Janniche Hyldmo

Share this post

Comment (1)

  • Linn Reply

    Liker slike innlegg! Lærer mye om de forskjellige ingrediensene, og da er det enklere å finne ut hvilke produkter som passer min hud 🙂

    14. september 2018 at 18:37

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *