Koreansk hudpleie for uren hud

Koreansk hudpleie for uren hud

Uren hud, kviser eller akne er noe de fleste må slite med i større eller mindre grad i løpet av livet. Noen er så heldig å bli kvitt problemet i det tenårene renner ut i 20 årene, men dette gjelder slettes ikke alle.

Voksen-akne har blitt et økende problem blant befolkningen, kliniske studier har vist at så mye som 54 % av befolkningen over 25 år har en eller annen form for akne.

Under samlebegrepet akne ligger uren hud, kviser, hudormer, lukkede komedomer og cystisk akne.

Hudormer er den minst alvorlige, og selvsagt mye lettere å bli kvitt en for eksempel cystisk akne som trenger medisinsk behandling.

I denne artikkelen vil jeg ta for meg hvordan du kan redusere, eller bli kvitt, de minst alvorlige formene for akne som inkluderer hudormer, kviser og lukkede komedomer. Det er nemlig mye du kan gjøre selv, kun ved hjelp av riktig hudpleie.

Hvorfor får du akne?

Årsaken til akne er som oftest hormoner, stress, eller det kan være genetisk betinget. Akne er i utgangspunktet å betrakte som en hudsykdom. Det skyldes økt produksjon av talg i talgkjertlene, og i tillegg bakterier i de tilstoppede utførselsgangene i talgkjertlene. Det er dermed mer vanlig at folk med fet eller kombinert hud opplever dette problemet.

Propionibacterium acnes (p acnes) er bakterien som forårsaker akne. Denne bakterien har talg som sin hovednærings-kilde , hvilket forklarer hvorfor de med fet hud er mer utsatt for å få akne. De har rett og slett mer av det akne-bakterien spiser. Stikk motsatt av det mange tror, så handler det ikke om urenslighet. Tvert i mot så kan overdreven vasking og rensing av huden forverre problemet. 

Men det er ikke bare folk med kombinert og fet hud som kan få kviser og urenheter. Hvis huden blir fuktfattig eller dehydrert, kan den kompensere med å produsere mer olje og talg, og det kan føre til kviser og hudormer. Bruk av feil og uttørkende hudpleieprodukter kan være årsaken til det. Hormonsvingninger eller stress kan også fremkalle urenheter hos de med tørr hudtype på samme måte som hos de med fetere hud.

Hvordan redusere uren hud og kviser?

Heldigvis er det mulig å redusere eller også bli kvitt problemet helt for mange. En god hudpleierutine tilpasset hudtype og gode produkter kan gjøre mye og hjelpe veldig mange langt på vei i bekjempelsen av akne. I tillegg må man se på livsstilen sin. Mange studier viser at en livsførsel med mye usunn mat, alkohol, og ikke minst stress kan forverre akne.

For å redusere kviser og uren hud, anbefales det å drikke mye vann, spise mye grønnsaker, fullkornsprodukter og magert kjøtt, samt styre unna sukker og raske karbohydrater. I tillegg er det mange som har hatt en positiv effekt på huden ved å redusere eller kutte ut meieriprodukter, så det kan kanskje også være verdt et forsøk.

Vi kommer ikke bort i fra at hormoner også spiller en stor rolle når det gjelder kviser, spesielt hos kvinner som er mer utsatt for hormonsvingninger. Hormonsvingninger hvor østrogen-nivået avtar vil ofte medføre en økning av testosteron-nivået. Endret produksjon av hormoner i forbindelse med eggløsning, menstruasjon, graviditet og menopause kan føre til akneutbrudd. I tilfeller der akne skyldes hormoner kan det hjelpe å starte på p-piller som regulerer hormonene kan hjelpe mange.

Hvordan kan koreansk hudpleie redusere uren hud?

Riktig hudpleie tilpasset din hudtype er nok for mange, hva gjelder det å få kontroll på huden sin. Koreansk hudpleie har fått mye oppmerksomhet for nettopp dette de siste årene. Koreanerens tilnærming til hud er nok grunnen til det.

Koreanere, og da spesielt koreanske kvinner er kjent for sin plettfrie, vakre hud. Nå er det jo ikke slik at alle koreanere har perfekt hud, men det er likevel mange koreanske kvinner som har over middels fin hud. Men hvordan oppnår de dette og hvordan kan koreansk hudpleie hjelpe deg som sliter med uren hud?

De koreanske hudpleieproduktene er kjent for å være skånsomme, men effektive. Selve grunntanken bak koreansk hudpleie går ut på å behandle huden med respekt. Bruken av harde kjemikalier på huden er fraværende i Korea. I stedet bruker de milde syrer for å eksfoliere huden sin, og tilfører flere lag med fuktighet og næring i form av toner, essens, serum og ampouler. Og kanskje er det nettopp her svaret ligger, i det å behandle huden skånsomt og med respekt, isteden for å tørke ut huden med hud-irriterende kjemikalier.

NB! Når du starter med nye hudpleieprodukter er det viktig å introdusere et og et produkt, gjerne kun et i uken. På den måten vil du oppdage om huden din reagerer negativt på et produkt og kan stoppe å bruke det. Starter du opp med en full hudpleierutine med nye produkter på en gang, kan det være vanskelig å oppdage hvilket produkt huden din eventuelt reagerer negativt på. Har du ekstremt sensitiv hud, eller har du hud som ofte får kviser av hudpleieprodukter,  kan det være lurt å “punktteste” nye produkter på et lite område i ansiktet ditt i et par dager for å se om huden din godtar produktet.

 

Trinn for trinn koreansk hudpleie for uren hud

Steg 1: Oljerens (kun på kvelden)

Dette er kanskje det aller viktigste steget i koreansk hudpleie. Koreanerene er ekstremt opptatt av å rense huden skikkelig for å fjerne sminke, solkrem, skitt og sebum. Og for å være sikre på at huden blir skikkelig ren, oppfant de begrepet “dobbel-rens“. Dobbel-rens vil i korte trekk si å rense huden sin to ganger, først med en oljebasert rens som løser opp mesteparten av sminken,solkremen og overflødig sebum i huden din. Oljerensen skal maserers inn på tørr hud over sminken, fukt så hendene med litt vann og massere ytterligere før den skylles godt av med lunkent vann. Vi har flere gode oljerenser som kan brukes til dette første rensesteget:

 

Heimish all clean balm fra koranske hudpleiemerket Heimish

Heimish all clean balm – Denne rensebalmen er naturlig, parabenfri og hypoallergenisk. Den passer til alle alle hudtyper, inkludert de med sensitiv hud. Heimish All Clean Balm er en kompakt balm som forvandles til en silkeaktig oljerens når den påføres huden. Passer alle hudtyper.

Secret Key Lemon Sparkling Cleansing Oil – Denne styrkende rense oljen hjelper til å rense bort keratin og døde hudceller som kan tette porene dine. Den fjerner effektivt all makeup, inkludert vannfast, uten å irritere huden. Passer alle hudtyper.

Skinfood Rice Brightening Cleansing Oil – En fuktighetsgivende renseolje som inneholder riskli vann (rice bran water) for skånsomt å fjerne selv den kraftigste makeup og solkrem. Passer alle hudtyper.

 

Steg 2: Vannbasert rens 

Etter oljerensen skal man rense huden en gang til med en vannbasert rens for å fjerne restene etter oljerensen og å rense huden skikkelig i dybden. Det som er viktig når det kommer til vannbasert rens og uren hud, er at rensen er skånsom og at den har lav pH verdi. Vi har fire vannbaserte renser i vårt sortiment som er skånsomme og har lav pH verdi (rundt 5,5):

 

Neogen Cleansing stick, koreansk hudpleieprodukt

Cosrx low pH good morning gel cleanser – er en vannbasert, skånsom ansiktsrens med tea-tree olje og milde BHA syrer som renser porene i dybden og bidrar til å redusere uren hud og akne . Rensen har en pH-verdi på 5,5, dette gjør at den ikke irriterer eller tørker ut huden. Den passer dermed til de fleste hudtyper, inkludert sensitiv hud.

Tosowoong enzyme powder wash – Denne  ansiktsrensen er basert på papain enzyme og dyprenser porene dine for overflødig sebum og døde hudceller. Den er fullstappet med vitamin E og etterlater huden myk og ren. Siden det er en pudder rens, er den super å ha med seg på reiser og trening for å unngå søl i bagen. Passer alle hudtyper.

Neogen real fresh green tea cleansing stick – en super praktisk rens i stick form som også inneholder grønn te som er bevist å ha en gunstig effekt på uren hud. Passer alle hudtyper.

Huxley cleansing gel  – en rensegele som gir intens fukt og næring til huden samtidig som huden blir renset i dybden. Rensegèlen har lav pH og irriterer ikke huden, den egner seg derfor for alle hudtyper inkludert de mest sensitive.

NB! Dobbel-rens av huden er noe man bare utfører på kvelden for å fjerne sminke, solkrem, skitt og sebum. På morgenen holder det å rense huden en gang med en vannbasert rens.

 

Steg 3: Eksfoliere/skrubbe huden (1-4 ganger i uken)

Å eksfoliere huden er noe alle bør gjøre jevnlig. Eksfoliere huden betyr å fjerne døde hudceller, slik at ny, sunn hud kan komme til syne. Huden regenerer seg på en naturlig måte en gang i måneden. Men med tiden går denne prosessen langsommere, noe som fører til at døde hudceller blir liggende på hudens overflate og blokkerer veksten av nye celler. De døde hudcellene fremhevertørre partier, fine linjer og rynker. Døde hudceller på hudens overflate fører også til at porene blokkeres og dermed dannes det hudormer og kviser. I tillegg vil en overvekt av døde hudceller føre til at produkter som serum og kremer ikke trekker skikkelig inn i huden.

Det er flere måter å eksfoliere eller skrubbe huden på. Det kan gjøres fysisk ved hjelp av for eksempel skrubbkrem, eller det kan gjøres kjemisk ved hjelp av AHA-, BHA- eller PHA-syrer. De forskjellige syrene har ulike egenskaper, så her gjelder det å finne den riktige for deg.  Det er faktisk mer skånsomt for huden å eksfoliere den med syrer enn å bruke en mer tradisjonell skrubbkrem. De med sensitiv hud og/eller akne kan reagerere på mekanisk peeling og oppleve dette som irriterende på huden.

Så hvordan går du frem når du skal eksfoliere huden? Først og fremst bør du velge et skånsomt, men effektivt produkt. Bruker du for eksempel en peeling med for skarpe peeling-korn kan du ende opp med små innfeksjoner i huden, noe som er spesielt viktig å unngå når man har hud som er akneutsatt. Man skal heller ikke eksfoliere huden for ofte, 1 til 2 ganger i uken er nok for normal og tørr hud. Har du fet eller kombinert hud kan du kanskje ha nytte av 2 til 4 runder med eksfoliering i uken.

Eksfoliering av huden kan altså utføres 1 til 4 ganger i uken, avhengig av hudtype, men også hvilket produkt man eksfolierer huden med. Vi har flere forskjellige produkter for å eksfoliere huden på her på Skincare Junkie. Her kommer en liten introduksjon til de som egner seg for uren hud:

 

Cosrx BHA Blackhead Power Liquid – Dette er en kjemisk eksfoliator som baserer seg på salisylsyre, nærmere bestemt betaine salisylsyre som er en mer skånsom variant enn vanlig salisylsyre. Produktet inneholder 4 % betaine salisylsyre som bekjemper aknebakterier i huden og løser opp og forhindrer talgpropper. Den trenger ned i porene og fjerner overflødig talg og døde hudceller. Passer alle hudtyper, men er spesielt godt egnet til kombinert eller fet hud som er utsatt for hudormer og akne.

Cosrx AHA 7 Whitehead Power Liquid – Denne skånsomme, men effektive, kjemiske peelen eksfolierer huden på overflaten slik at døde hudceller og kviser/lukkede komedomer reduseres. Den er spesielt effektiv på aktiv akne, lukkede komedomer, store porer, gusten hudtone og fine linjer. Passer alle hudtyper, inkludert sensitiv hud.

Neogen Bio-Peel Gauze Peeling Wine – Dette er det perfekte eksfolierings produktet enten du foretrekker kjemisk eller manuell eksfoliering. Boksen inneholder 30 engangs pads som skånsomt, men effektivt eksfolierer huden for døde hudceller og urenheter slik at huden blir glatt og klar. Den unike 3 lags pad teknologien å fjerner døde hudceller og renser porene med tre ulike AHA syrer( vinsyre, melkesyre og glykolsyre) Passer for alle hudtyper.

Secret Key Lemon Sparkling Peeling Pad – Disse bomullspadsene er dynket i en spesiell blanding med blant annet betaine salisylsyre som renser huden for urenheter og hudormer, og åpner tette porer. Padsene vil også hjelpe til å fjerne døde hudceller. Som et resultat vil du få glatt, ren og glødende hud. Passer alle hudtyper.

Secret Key Lemon Sparkling Peeling Gel – Denne peeling gelèen inneholder sitrussyre fra sitroner og kullsyreholdig vann og vil fjerne døde hudceller og samtidig gi huden din glød og vitalitet. Den inneholder også Centella Asiatica ekstrakt som har en beroligende effekt på huden, og Aloevera ekstrakt som tilfører fuktighet. Passer alle hudtyper.

 

Steg 4: Toner

Det å bruke en toner etter rens er faktisk viktigere enn du tror. En god toner vil tilbakeføre fuktighet til huden etter rens og få huden din tilbake i riktig pH verdi. Toneren vil også “stramme opp” porene dine og forberede den på neste steg i hudpleierutinen. Vi har flere gode tonere som passer til uren hud, blant annet:

 

Koreanske Cosrx AHA BHA Clarifying Treatment TonerCosrx BHA skin returning A sol toner, koreansk hudpleiePyungkang yul sin koreanske hudpleieessens

Cosrx AHA/BHA clarifying treatment toner – en skånsom, lett eksfolierende toner som kan brukes daglig av de med fet hud og kombinert hudtype.

Pyunkang Yul Mist Toner – en forfriskende, fuktighetsgivende og balanserende spray toner som egner seg spesielt godt for kombinert og fet hud.

Cosrx Natural BHA skin returning A-sol – en toner som inneholder hele 60 % propolis som roer, reparerer og gir fuktighet til huden, samtidig som den bekjemper bakterivekst i huden, også denne egner seg best for kombinert og fet hud.

Pynkang Yul essence toner – Har du tørr hud og kviser bør du i stedet gå for en mer fuktighetsgivende toner som for denne. Dette er en toner med gèle-lignende konsistens som vil gi huden masse fuktighet og næring, samt dempe rødhet og irritasjon i huden. Toneren er perfekt for hud som er tørr, stram, reaktiv og sensitiv.

Cosrx One Step Moisture up pad – er en toner som egner seg for alle hudtyper. Disse padsene er dynket i hyaluronsyre og propolis og er et multibruks produkt ved at det både fjerner døde hudceller og tilfører fuktighet til huden.

Cosrx One Step Original Clear Pad – Disse padsene er dynket i en blanding av Betaine Salisylsyre og pilbarkvann for skånsomt å eksfoliere huden uten å tørke den ut. Aktive ingredienser trenger dypt ned i porene for å løse opp overflødig olje og døde hudceller, noe som bidrar til å redusere urenheter og kviser. Passer for kombinert og fet hud.

 

Steg 5: Essens

Dette er et essensielt steg i enhver hudpleierutine, uavhengig av hudtype. Produktet essens er kanskje ukjent for mange, men er et steg i hudpleierutinen som kan gjøre mye for huden din. En essens er en mellomting mellom en fuktighetsgivende toner og et serum, mange kaller det også et pre-serum. Essensen skal altså påføres etter toner, men før serum. Det en essens gjør, er blant annet å gi huden din et ekstra lag med fuktighet, samt å forberede huden på de neste stegene i hudpleierutinen. Den beste måten å påføre en essens på, er å klappe/massere den forsiktig inn i huden.

Vi har flere gode essenser som egner seg for uren hud:

 

Den koreanske hudpleieprodusenten sin snegleessens Cosrx Snail 96En Cosrx essence fra den koreanske hudpleiencosrx galactomyces 95 whitening power essence

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence – Denne høykonsentrerte essensen inneholder hele 96 % sneglesekret. Sneglesekret er kjent for å gi fuktighet, virke helende på huden, samt at den gjør huden mer elastisk. Tenk på denne som vitaminer for huden din siden den er fylt til randen av nyttige nærinsstoffer. Sneglesekret har evnen til å reparere alt fra tørre flekker på huden til akneutbrudd ved regelmessig bruk. Passer alle hudtyper.

Cosrx Galactomyces 95 Whitening Power Essence – inneholder hele 95 % Galactomyces som sin stjerne ingrediens. Denne essensen som skal brukes daglig, gir næring til huden og revitaliserer hudcellene dine så de fornyes raskere. Huden blir klarere, mer glødende og fuktighetsnivået i huden øker. Essensen vil også øke elastiteten i huden og minske fine linjer. Hvis du har tørr, ujevn hud vil hudens tekstur bli jevnere og glattere med alle de nærende og reparerende ingrediensene i denne essensen. De som sliter med akne og akne-arr, vil oppleve at denne essensen hjelper til å hele skadet hud og blekne arr etter akne. I tillegg  inneholder den vitaminer, aminosyrer, mineraler og hyaluronsyre som bidrar til cellefornyelse. Passer til alle hudtyper

Secret Key Starting Treatment Essence – Dette er virkelig et multi-produkt som tilfører næring til huden, hjelper til å lysne pigmentflekker, tilfører fuktighet, kontrollerer overflødig sebum, øker elastiteten og forbedrer hudstrukturen. Passer alle hudyper.

Huxley Grab Water Essence – Essensen inneholder hele 85 % kaktusekstrakt fra Sahara, sammen med peppermynte og grapefrukt ekstrakt, slukker den hudens tørste og vekker den til liv. Kaktusekstrakt har et naturlig høyt innhold av vitamin E og tetter ikke porene. Essensen absorberes raskt, samtidig som huden får intens fuktighet og blir beskyttet fra stress og aldring med sitt høye innhold av antioksidanter. Passer alle hudtyper.

Cosrx Hyaluronic Acid Hydra Power Essence – Hyaluronsyre er en ingrediens som de fleste hudtyper kan dra nytte av. Hyaluronsyre finnes naturlig i huden vår og hjelper huden å holde på fuktighet. Ved å bruke denne essensen i hudpleie rutinen din vil du øke fuktighetsnivået i huden din betraktelig og forhindre tap av fuktighet. Huden blir sunnere og tørrhetslinjer viskes ut. Denne essensen inneholder også sea buckthorn vann som er kjent for sine antioksidant egenskaper som hjelper til å bekjempe hudaldring og øker cellefornyelsen. Passer alle hudtyper, men er spesielt godt egnet til normal, tørr og dehydrert hud.

 

Steg 6: Serum

Et serum er et produkt med aktive ingredienser som er ment å skulle virke dypere ned i huden enn en krem. De inneholder høye konsentrasjoner av dyptvirkende ingredienser og øker den totale effekten av hudpleien. Dette steget er veldig individuelt alt etter hva huden din har behov for. Det som er viktig når man sliter med uren hud og kviser, er å finne et serum som kan tilføre fuktighet og balansere huden uten å tette porene. Det finnes også serum som roer huden, reduserer pore-størrelsen og blekner arr etter akne. Med dette steget har man mulighet til å skreddersy sin egen hudpleierutine ved å velge serum som er tilpasset akkurat din hud. Man kan for eksempel bruke et serum på morgenen, og et annet på kvelden for å få en fullverdig hudpleierutine som dekker alle dine behov.

cosrx centella blemish ampule fra det koreanske hudpleiemerket CosrxKoreansk hudpleies nye stjerne Pyungkang yul

Cosrx Centella Blemish Ampule – Et lett ampoule/serum som behandler akne og overfladiske aknearr. Spesielt godt egnet til sensitiv hud da Centella roer ned huden. Centella Asiatica Leaf Water er basen i denne ampoulen, denne medisinske urten er svært effektivt når det kommer til å behandle sår og små infeksjoner i huden. Ampoulen gir fuktighet, øker kollagenproduksjonen og elastiteten i huden, samt minimerer porestørrelsen. Den vil også normalisere sebum produksjonen og opprettholde hudens naturlige beskyttelsebarriere. Passer godt for kombinsjons, fet og akneutsatt hud.

Pyunkang Yul Moisture Serum – Dette serumet hjelper huden å finne den optimale balansen mellom olje og fuktighet. Det balanserer huden, tilfører fuktighet og roer ned irritert hud. Passer til alle hudtyper, men er spesielt godt egnet til fet og kombinert hud som er irritert, sensitiv og dehydrert.

Tosowoong Propolis Sparkle Ampoule – Denne ampoulen inneholder hele 80 % propolis og vil tilføre fuktighet og næring til huden uten at huden kjennes fet. Huden absorberer den raskt og den etterlates med en fantastisk glød. Ampoulen inneholder ikke parabener og egner seg godt for sensitiv hud. Propolis er også anti-innflamatorisk  noe som er svært nyttig dersom du sliter med uren hud og akne. Passer alle hudtyper.

Tiam My Signature C Source Serum – Dette høykonsentrerte c-vitamin serumet har en rekke fordeler for huden. Serumet inneholder hele 20% L-askorbin syre, noe som gjør det til et av de mest effektive c-vitamin serumene på markedet. Serumet bleker arr og uønskede pigmenteringer, hjelper til å hele akne, reduserer hudormer, strammer opp porene, reduserer fine linjer og gir glød. Serumet øker også kollagen produksjonen og fungerer som et kraftig antioksidant. NB! Dette er et litt spesielt serum som bør påføres på ren hud rett etter rens (gjerne på morgenen), serumet inneholder 20 % L-askorbinsyre(vitamin c) som jobber best på ren hud. Serumet bør få jobbe alene på huden i rundt 10-15 minutter før du påfører en fuktighetsgivende toner og deretter resten av hudpleierutinen din. Passer til alle hudtyper.

 

Steg 7: Fuktighetskrem

Da er du i mål! I alle fall med kveldsrutinen, på morgenen bør du avslutte med en solkrem (se neste steg). Det siste steget i kveldsrutinen din bør være en fuktighetskrem. Ikke bare tilfører en fuktighetskrem fuktighet, men den danner en beskyttende barriere som gjør at fuktigheten forblir i huden. De som er utsatt for uren hud og kviser bør velge en lett, men fuktighetsgivende krem som ikke tetter porene. Vi har flere supre fuktighetskremer som tilfører huden fuktighet uten at huden føles fet.

 

Pyunkang Yul Moisture Cream – Denne fuktighetskrem er formulert med sikre og skånsomme ingredienser, og inneholder ikke parfyme eller kunstige fargestoffer. Kremen har en lett konsistens som trenger raskt inn og lukker fuktighet inne i huden. Kremen er perfekt for hud som er kombinert eller fet, og er sensitiv eller akne-utsatt.

Huxley Fresh and More Cream – Denne lette gelè kremen har et naturlig høyt innhold av aminosyrer. Kaktusoljen vil gi intens næring og fuktighet, og ceramider vil gjøre huden glattere. Kremen inneholder hele 56 % organisk kaktusolje fra Sahara. Dette er en olje som ikke tetter porene og har et naturlig høyt innhold av vitamin E. Oljen trekker raskt inn i huden samtidig som den gir langvarig fuktighet og beskytter huden fra fra stress og aldring med sitt høye innhold av antioksidanter. Kremen inneholder IKKE parabener, mineraloljer eller syntetiske fargestoffer. Teksturen på denne kremen gjør at den egner seg svært godt til hud som er fet eller kombinert. Huden etterlates gjennomfuktet og frisk, men matt.

Pyunkang Yul Balancing Gel – Denne gèlen med honning-lignende konsistens er perfekt å avslutte hudpleierutinen med og tilfører og lukker fuktighet inne i huden. Gèlen inneholder hele 90 % Astragalus Membranaceus Root Extract, som regenerer og gir fuktighet til hudcellene, samt styrker hudens beskyttelsesbarriere for en sunn og sterk hud. Passer normal, kombinert og tørr hud.

Mizon All In One Snail Repair Cream – Kremen gir masse fuktighet, reduserer synligheten av fine linjer og aknearr, samt kan bidra til å minske urenheter og kviser.  Kremen er ideel for kombinert og fet hud som er utsatt for urenheter og kviser. Passer alle hudtyper, men egner seg spesielt godt for kombinert og fet hud.

Mizon Snail Recovery Gel Cream – Denne lette gèle kremen har mange bruksområder. Den kan brukes som en lett fuktighetskrem for kombinert eller fet hud. Den kan også brukes som en såkalt “sleeping-pack”  som et ekstra beskyttende lag på huden mens du sover. Kremen fungerer også utmerket til å roe solbrent hud, akne-utsatt hud eller irritert hud. Passer kombinert og fet hud.

Pyunkang Yul Nutrition Cream – Dette er kremen for deg som har tørr hud og samtidig opplever å få kviser. Pyunkang Yul Nutrition Cream er en luksuriøs, tykk og glatt fuktighetskrem som glir lett på huden og smelter inn uten at huden kjennes oljete eller fet. Kremen er formulert med trygge og skånsomme ingredienser som er spesielt godt egnet for tørr hud som mangler liv og glød.

 

Steg 8: Solkrem 

Som jeg nevnte i det forrige steget bør man alltid avslutte morgenens hudpleierutine med en solkrem med minimum faktor 30. Solen skader og elder huden hele året, selv på vinteren trenger solens UVA stråler igjennom og kan skade huden og gjøre at den eldes raskere. En annen ting man bør tenke på i forhold til sol og kviser, er at det lettere dannes arr og mørke pigmenteringer etter kviser på hud som ikke er beskyttet med en solkrem. Så gjør det til en god vane å alltid, året rundt, avslutte hudpleierutinen på morgenen med en solkrem.

Det mange kvier seg for når det kommer til solkrem, er den klissete, seige hinnen den ofte etterlater seg på huden. Det er også et problem at mange solkremer tetter porene og forverrer aknehud. Men fortvil ikke, Cosrx har en fantastisk solkrem for ansiktet som passer for alle hudtyper. Har du fet eller fet/kombinert hud trenger du ikke bruke fuktighetskrem under denne. Har du derimot mer normal eller tørr hud kan det være at du ønsker et ekstra lag med fuktighet i form av en lett fuktighetskrem under solkremen. Føl deg frem og finn ut hva som passer best for deg.

Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF 50+ PA+++ – Denne solkremen er beregnet for ansiktet og gir svært høy UVA og UVB beskyttelse. Hovedingrediensen, aloevera, tilfører masse fuktighet til huden og er svært godt egnet til sensitiv hud. Kremen har både fysiske og kjemiske filter og føles behagelig på huden. Den etterlater ikke det klassiske hvite belegget på huden, trekker raskt inn og fungerer svært godt som en primer under sminke. Kremen passer for alle hudtyper.

 

Bonus steg

Akneplaster:

Dette er et ukjent produkt for mange, men har du først prøvd disse tør jeg påstå at du ikke vil være foruten dem igjen.Det er rett og slett en genial oppfinnelse!

Cosrx Acne Pimple Master Patch – Disse små kvise plastrene er ment å brukes over natten for å behandle åpne kviser og hudormer mens du sover. Plastrene trekker verken ut av kvisene og overflødig talg ut av porene. De er gjennomsiktige og kan også brukes på dagtid for å beskytte slik at kvisen ikke blir ytterligere infisert. Det behandler kviser ved å eliminere infeksjon og bakterier, som var det som forårsaket kvisen til å begynne med. Passer alle hudtyper.

Cosrx Clear Fit Master Patch  – Plastrene behandler kviser og eliminerer infeksjon og bakterier. De trekker verken ut av kvisene og overflødig talg ut av porene. Samtidig beskytter de huden ved at det ikke slipper til nye bakterier og man unngår å plukke på kvisen. Disse kviseplastrene er tynnere enn Cosrx Master Acne Patch og er derfor perfekte å bruke på dagtid under makeup. Passer alle hudtyper.

 

Ansiktsmasker (Wash off) :

Dette er et steg i hudpleierutinen som faktisk kan gjøre stor forskjell på huden din, forutsatt at du velger en ansiktsmaske tilpasset din hudtype og dine hudproblemer. Har du fet og uren hud eller bare en fet T-sone, kan en rensende leiremaske utføre “mirakler” med huden din.

Leire maske fra det koreanske hudpleiemerket Innisfree som er fantastisk for uren hud

Tosowoong Platinum Total Solution Miracle Skin Pore Tightening Pack – En svært effektiv leirmaske som inneholder Bentonite leire som er supert for å trekke overflødig sebum og skitt ut av porene dine. Den inneholder også Camellia flower complex og tea tree som holder huden klar, glatt og silkemyk. Whitegold pack holder sebum produksjonen i sjakk og reduserer størrelsen på porene dine. Masken roer akneutbrudd og reduserer størrelsen på kviser og urenheter. Huden etterlates babymyk og ren. Passer til fet eller kombinert hud som er utsatt for urenheter og akne.

Innisfree Jeju Volcanic Pore Clay Mask – Denne masken er super for de som sliter med fet og uren hud. Masken absorberer overflødig sebum fra porene, og behandler urenheter og kviser i huden. Masken inneholder vulkansk leire fra Jeju og vil tilføre nyttige mineraler til huden din. Masken gjør huden mindre fet og gir et ideelt grunnlag for makeup. Passer for fet og kombinert hud.

Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask – Denne 6-i-1 leirmasken inneholder blant annet 6,020mg vulkanisk leire fra Jeju, Bentonite leire, orkidè ekstrakt og AHA syren Lactic acid. Masken lover å: 1. stramme opp porene, 2. fjerne overflødig sebum, 3. eksfoliere huden for døde hudceller, 4. dyprense huden, 5. forbedre hudtonen og 6. har en kjølende effekt på huden. Passer normal, fet og kombinert hud.

I`m From Vitamin Tree Mask – Dette er en vitaminbombe av en maske. Masken inneholder hele 50,5 % konsentrat fra Vitamin Leaf Tea og 11,5 % rene, mosede teblader. Disse tebladene er rike på Vitamin C & E, essensielle aminosyrer og kraftfulle antioksidanter. Masken renser og detoxer huden, samt roer irritasjon og rødhet. Huden etterlates glatter, mer glødende og jevn i tonen. Passer alle hudtyper

 

Sheet masker:

Sheet masker,eller oversatt til norsk arkmasker, er enda en genial oppfinnelse fra Korea. Maskene plasserer på huden etter rens og toner, så lar du den sitte på huden i 20 til 30 minutter før du fjerner den. Essensen som ligger igjen på huden masserer du inn. Sheet maskens hovedfunksjon er å tilføre masse fuktighet og næring til huden. Det finnes sheet masker tilpasset enhver hudtype og hudproblemer, dette er et marked som bare øker ettersom etterspørselen har gått i taket. Hud som har urenheter og kviser trenger også fuktighet, noe sheet masker virkelig gir til huden. Men det finnes også sheet masker som behandler kviser og uren hud, som inneholder blant annet milde fruktsyrer og kull som er kjent for sine rensende egenskaper.

Her er noen av våre sheet masker som passer til uren hud:

Koreansk sheet maske med centella asiatica ekstrakt

Leaders Amino AC-Free Mask – inneholder hele 17 forskjellige aminosyrer og vil tilføre fuktighet, berolige og beskytte huden. Masken inneholder også AHA og BHA syrer og vil eksfoliere huden og balansere fete, sensitive hudtyper. Ved å rense huden for urenheter og overflødig sebum, vil huden fremstå klarere og i mer balanse. I tillegg inneholder den snegle sekret som har en beroligende effekt på sensitiv, akneutsatt hud. Passer fet og kombinasjonshud som er utsatt for akne og urenheter.

Leaders Ex Solution Bright Toning Mild Cotton Mask – Masken gir masse glød og fuktighet, jevner ut hudtonen og roer ned hud som er irritert og akneutsatt. Masken er fri for parabener, silikoner, mineralolje og kunstige fargestoffer. Passer alle hudtyper.

Skinfood Beauty in a food Mask Sheet Centella Asiatica – Denne sheet masken fra Skinfood roer sensitiv, irritert og akneutsatt hud. Masken inneholder Centella Asiatica ekstrakt som kommer fra en plante som vokser i flere deler av Asia. Centella Asiatica ekstrakt kan hjelpe på hudproblemer som eksem, psoriasis, uren hud og akne. Denne planten har også gode anti age egenskaper og kan redusere fine linjer og ha en oppstrammende effekt på huden. I tillegg til alt dette, er den super på å redusere rødhet i huden. Passer alle hudtyper.

SNP Charcoal Mineral Black Ampoule Mask – en sheet maske som er designet for å rense huden, noe som gjør den perfekt for de som lider av akne eller uren hud. Masken inneholder kull, som er kjent for sin rensende effekt, og en rekke botaniske ekstrakter som virker beroligende på huden. Masken renser porene for urenheter, samtidig som den tilfører masse fuktighet med glycerin og hyaluronsyre . Passer normal, kombinert og fet hud.

Tosowoong Pure Green Tea Mask – Denne masken inneholder 60 % green tea ekstrakt som balanserer og roer ned huden, noe som er svært nyttig for fet og kombinert hud.Dette er med andre ord den perfekte masken dersom du sliter med uren hud og akne. Masken inneholder også niacinamide og adenosine for å jevne ut hudtonen og bekjempe linjer og rynker i huden. Catechin, en av hovedingrediensene i grønn te, hjelper til å balansere hudens olje- og fuktighetsnivå. Passer alle hudtyper

Tosowoong Pure Aloe Mask – En sheet mask som inneholder store mengder aloe vera for å tilføre max fuktighet og roe irritert hud. Masken inneholder også niacinamide og adenosine for å jevne ut hudtonen og bekjempe linjer og rynker i huden. Passer alle hudtyper.

 

Synes du det er vanskelig å sette sammen en rutine tilpasset din hud? Send gjerne en mail til post@skincarejunkie.no med informasjon om hva slags hudtype og eventuelt hudproblemer du har, så kan vi hjelpe  deg med å sette opp en hudpleierutine skreddersydd for din hud og dine behov. Send gjerne med et nærbilde av ansiktet uten sminke også.

 

Skrevet av Janniche Hyldmo

 

 

 

 

 

 

Share this post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *