“Mirakelserumet”alle bør bruke!

“Mirakelserumet”alle bør bruke!

 

Serumet jeg skal skrive om i dag velger jeg faktisk å kalle et mirakelserum. Serumet heter Tiam My Signature C Source Serum og har gjort mirakler med min hud og mange med meg. Serumet er skikkelig potent med hele 20 % L-askorbinsyre(vitamin c). Det et aktivt C-vitamin serum gjør for huden din er å øke beskyttelsen mot solens skadelige stråler når det blir brukt sammen med solkrem. C vitamin er rett og slett et kraftig antioksidant som beskytter huden mot frie radikaler. Frie radikaler er det som bryter ned cellene våre, alt fra forurensning, solstråling og ting vi spiser, og en generell aldring/nedbrytning, som skjer hos alle. Antioksidanter som Vitamin C binder seg til de frie radikalene, og forhindrer at cellene brytes ned.

Ikke bare er det et kraftig antioksidant, det har en rekke andre fordeler også. Jeg ramser opp:

 • Vitamin C, øker og beskytter collagen- og elastinproduksjonen i huden. Collagen og elastin (bindevevsproteiner) finnes naturlig i huden og er det som gjør huden fast, elastisk og spenstig.
 • Vitamin C motivirker pigmentflekker, den hemmer et enzym, som er ansvarlig for dannelsen av pigmentet melanin. C vitamin kan brukes til både å lysne pigmentflekker du allerede har fått,  eller forebygge pigmenteringer og aldring i huden.
 • Vitamin C virker oppstrammende og lysnende på pigmenter og arr.
 • Vitamin C gir mer glød og glans i huden, noe som i seg selv virker foryngende da ung hud fremstår mer glødende enn moden hud.
 • Vitamin C eksfolierer huden for døde hudceller. Når huden har vært utsatt for sol er dette spesielt nyttig. Solen gjør at det dannes flere døde hudceller noe som gjør at huden fremstår matt og livløs.
 • Dersom du røyker er det enda en grunn til å bruke et aktivt C vitamin serum. Røykere bruker nemlig 40 % mer C vitaminer enn de som ikke røyker.
 • Minsker innflamasjon(betennelse) i huden, noe som er spesielt nyttig dersom du sliter med uren hud og akne.

 

Effekten Tiam My Signature C Source Serum har hatt på min hud

Jeg har brukt dette serumet til og fra i et og et halvt år nå. Jeg har testet andre c vitamin serum, men faller stadig tilbake til dette på grunn av alle de positive effektene serumet har på huden min.

Forbedringer jeg har sett på huden ved bruk av Tiam My Signature C Source Serum:

 • Huden er jevnere i tonen, med mindre uønskede pigmenteringer
 • Rødhet i huden er kraftig redusert
 • Arr etter kviser forsvinner mye raskere når jeg bruker dette serumet
 • Jeg produserer mindre talg når jeg bruker serumet, resultatet er at T-sonen er mindre fet og jeg får mindre hudormer og urenheter.
 • Huden gløder! Ikke noe annet produkt gir meg den gløden jeg får av dette serumet.
 • Fine linjer har blitt kraftig redusert
 • Jeg vet at huden min er godt beskyttet mot UV stråler og frie radikaler når jeg bruker serumet sammen med en bredspektret solkrem, og det er en god følelse!

 

Hvem passer serumet for?

Det er et serum jeg mener alle over 20 år burde ha i hudpleie rutinen sin, uavhengig av om man sliter med pigment flekker eller ei. Dette på grunn av den preventive effekten serumet har i forhold til UV skader og frie radikaler. Jeg må likevel advare de med super sensitiv hud, da serumet som sagt er veldig potent og i tillegg har en lav pH verdi som kan virke irriterende på enkelte. Men når det er sagt anbefaler jeg at du gir det en sjanse med tanke på alle fordelene serumet har for huden.

Hvilket steg i den koreanske hudpleierutinen skal det brukes lurer du kanskje på?

Rett etter rens er svaret på det. Det kan brukes morgen eller kveld, men jeg foretrekker morgen fordi jeg bruker Retinol eller BHA/AHA syrer på kvelden. Effekten av C vitaminet sitter i huden i 72 timer etter påføring, så ønsker du å bruke det på kvelden oppnår du fortsatt beskyttelse mot UV stråler og frie radikaler. Men husk å starte forsiktig så huden venner seg til serumet, annenhver eller tredje hver dag de første to ukene er å anbefale. Etter dette kan du øke til daglig bruk.

 

Skrevet av Janniche Hyldmo

Share this post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *